Chemisch proces

Bij biologie hebben we allemaal wel geleerd dat planten licht en water nodig hebben om te kunnen groeien en dat bladgroenkorrels in de groene delen van de plant Koolstofdioxide, ofwel CO2, en water worden omgezet in koolhydraten (glucose), sacharose, cellulose en zetmeel. Hierbij komt zuurstuf, O2, vrij. Het proces heet koolstof-assimilatie. De suikers en koolhydraten kunnen in de plant worden opgeslagen. Als het nodig is kan de plant deze weer gebruiken om te groeien en te bloeien. Dit gebeurt met behulp van zuurstof die de plant zelf uit de lucht haalt. Dit heet dissimilatie. Voor zover het chemisch proces dat ook in ieder ecosysteem plaatsvind. De cactussen in een terrarium staan in open verbinding met de buitenlucht.

 

Verzorging

Omdat de Ecolifetube (mini-jungle) een opening met een diameter van 7 centimeter heeft, is het mogelijk om na verwijdering van de kurk, met je gereedschap of met de hand in de fles te gaan. Je kan de binnenzijde van de Tube dus lichtjes reinigen. Wanneer er bijvoorbeeld een blad is afgestorven en tegen de wand van de Tube plakt, wordt dit een bruine vlek. Met een licht vochtig doekje - GEBRUIK GEEN SCHOONMAAKMIDDELEN MAAR EEN DRUPPELTJE WATER - is het mogelijk  de binnenwand schoon te maken. Ook kan je dode bladeren of bruin geworden plantdelen verwijderen of de plant een beetje snoeien. Als je het gevoel hebt, dat de aarde erg droog is, mag je een half kopje regenwater toevoegen aan de Tube. Bij twijfel voeg je geen water toe! Zoek contact met ons en we zullen proberen tips te geven.

 

Voor het terrarium met cactussen (mini-desert) geldt een ander verzorgingsbeleid.  Als je de dop eraf laat, kan de grond goed uitdrogen, dat hebben cactussen het liefst. Als de grond echt heel droog is, kan je eens per maand een kopje regenwater geven. Je kan een plantengieter gebruiken en door heel langzaam langs te wand te gieten, zorg je dat de bodem netjes blijft. Als je met een harde straal op één plaats giet, ontstaat er een gat en zal het zand tegen de wand spatten, dat is niet handig. Giet echt niet te veel want van natte voeten houden je cactussen niet! Uiteraard kan je ´s avonds wel een sfeertje creëren door de kurk met LED-verlichting en afstandsbediening erop te doen en je avond bijzonder sfeervol te laten verlopen.

Klik hier om een tekst te typen.