De eerstvolgende mogelijkheid tot het volgen van een online workshop is:

Op dit moment staan er geen DIY workshops gepland. Wel is het mogelijk een privé workshop te doen in het Ecolifetube atelier. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

*UITVERKOCHT*Vrijdag 26 Maart 2021 - 19:00u Online workshop, bestel alle benodigdheden middels één van onze DIY-pakketten (aanvinken in je bestelling dat je 26 Febr. zal deelnemen) voor dinsdag 23 Februari en ontvang alles op tijd thuis! Je ontvangt een mailtje waarmee je kunt inloggen in onze Teams sessie 'Maak je eigen ecosysteem'

Bestel 1 van de 4 verschillende pakketten, vergeet niet aan te vinken dat je wil deelnemen op Vrijdag 26 Maart om 19:00u:

1. Tiny Jungle (2,5 Liter, erg leuk voor kinderen) Bestel hier

2.Little Jungle 5 Liter Bestel hier

3. Mini Jungle 20 Liter Bestel hier

4. Concrete Jungle Bol 30 Liter Bestel hier

 

Met dit DIY-pakket ga je zelf aan de slag en maak je een mini gesloten ecosysteem (Little of Tiny Jungle van 2,5 of 5 Liter)  compleet met drainagesysteem, mooie frisse tropische plantjes (o.a. Calathea, fittonia, coffea arabica, pilea, mossen en varens), diverse mossoorten en kurk met LED-lampje. Tevens voeg je een schepje springstaartjes toe, dat zijn de opruimers van de natuur. Deze kleine beestjes gaan af op rottend plantmateriaal en schimmeltjes, ze houden het systeem dus schoon.

Tot slot sluit je jouw tube af met een robuuste kurk en ingebouwde LED-verlichting (+ afstandsbediening).

Geen groene vingers nodig en ook naderhand heeft het ecosysteem nauwelijks verzorging nodig en ook erg leuk om met kinderen te doen. Vanaf 7 jaar kunnen kids dit prima maken, het is een biologie les over een gesloten ecosysteem! Stap voor stap zelf maken en leren, de beschrijving inbegrepen, tevens zal Ecolifetube een filmpje opnemen met uitleg over de werking van het gesloten ecosysteem. Zo leer van alles over plantjes, de natuur, beestjes en hoe het systeem werkt.

Deze Tubes zijn van PET, lichtgewicht en dus onbreekbaar, duurzaam omdat je na verloop van tijd de fles weer kunt hergebruiken en opnieuw opbouwen. Toch gaat zo'n ecosysteem heel lang mee, dus voorlopig heb je er absoluut geen omkijken naar!

Little Jungle Ecosysteem met lampje en afstandsbediening €42,50 ( 2,5 Liter)
Afmetingen: Breedte 13 cm / Hoogte inclusief kurk 23 cm

Een Tiny Jungle (5 Liter) Ecosysteem met lampje en afstandsbediening €49,-
Afmetingen: Breedte 17 cm/ Hoogte inclusief kurk 25 cm

Materiaal: PET-plastic van mooie heldere kwaliteit en dus lichtgewicht.

Het enige dat je tot slot nodig hebt is een plantenspuitje of gietertje waarmee je je zelfgemaakte ecosysteem kunt besproeien.

Verzendkosten variëren van brievenbuspakketjes tot pakketjes tot 10 kg €7,25

Gratis verzenden vanaf €100,-!

It's gonna be fun!

Team Ecolifetube
How to make your own Mini Jungle

Met dit DIY-pakket ga je zelf aan de slag en maak je je eigen gesloten ecosysteem. We bieden 2 varianten van onze ge-upcyclede PET vaatjes:

Mini Jungle van 20 Liter Cylindervormige Tube van 22 cm breed en een totale hoogte van 75 cm!

Van dit model hebben we ook een 30 Liter variant maar die zijn zeer beperkt beschikbaar (afmeting 25 x 75cm)

Wat tref je aan in dit pakket?

 

-Zeer uitgebreide beschrijving waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je eigen gesloten ecosysteem bouwt

-Voetje waarop je je Tube kunt zetten om te maken

-trechter 

-kiezels

-worteldoekje

-aktieve kool

-aarde

-zeer mooi assortiment planten, varens en mossen

-houten gereedschap (lange lepel en vork)

-kurklamp met afstandsbediening en batterijen

-houten Ecolifetube-label

-springstaartjes (kleine insectjes, ook wel de opruimers van de natuur genoemd)

 

Het enige dat je tot slot nodig hebt is een plantenspuit of gietertje waarmee je je zelfgemaakte ecosysteem kunt besproeien!

We werken met hergebruikte vaatjes van PET, lichtgewicht, kleine oneffenheden/deukjes of krasjes/lichte witte waas zijn niet uitgesloten; we sparen grondstoffen en energie door upcycling.

Na vervaardigen is dit te verwaarlozen, er moet immers gedeeltelijk condens ontstaan, dus vallen oneffenheden niet meer op!

 

It's gonna be fun!

Ecolifetube

 

 

Zelf een workshop organiseren?

Dat kan! Hiervoor hanteren we het principe van een Tupperwareparty. Wie kent ze niet? Jij organiseert de mensen (minimaal 11 personen exclusief organisator) en de ruimte (thuis of op locatie), en wij komen naar je toe en geven de workshop die, afhankelijk van de grootte van de groep, ongeveer 2,5 uur duurt. Ben jij de organisator, dan doe je zelf GRATIS mee en maak je met jouw groep onder deskundige begeleiding een prachtig duurzaam gesloten Ecosysteem (Mini Jungle met LED-verlichting). Een echte blikvanger in huis en 's avonds als sfeerverlichting in bijvoorbeeld jouw woon- of slaapkamer. Groen is goed is ons motto en ook zeer geschikt voor mensen zonder groene vingers. Mensen die nooit met plantjes hebben gewerkt, ervaren in een ongedwongen sfeer hoe leuk en ontspannend dit kan zijn.

Groepen op locatie vanaf 12 personen is ook mogelijk, bij minder mensen komen jullie naar onze werklocatie te Utrecht voor de workshop. 

Groepen tot 25 personen kunnen op aanvraag vrij snel plaatsvinden, bij grotere groepen moet er meer begeleiding bij en dan hebben we wat meer tijd nodig dit te organiseren.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden en vraag een GRATIS offerte aan.

Deze workshop is leuk en geschikt voor:

 

  • een bedrijfsuitje of teambuilding
  • een avondje gezelligheid met vrienden/vriendinnen/familie
  • een clubje geinteresseerden met affiniteit voor planten en natuur
  • vrijgezellenfeestjes
  • kinderpartijtje met workshop
  • groepsactiviteit in buurtcentrum

Ecolife Tube stimuleert

mensen bewust

om te gaan met onze

aarde, zodat er een

duurzame en eerlijke

wereld ontstaat