Gesloten ecosysteem

Eenvoudig te verzorgen

Goed voor het milieu

Prachtige decoratie

Een mini gesloten ecosysteem kan je eenvoudig zelf maken. Het is een systeem dat zichzelf in stand houdt, zonder dat hiervoor stoffen met de omgeving hoeven te worden uitgewisseld. Hiervoor vinden er in het betreffende ecosysteem bepaalde processen plaats, zoals fotosynthese en de stikstofkringloop. In de praktijk kun je een mini gesloten ecosysteem maken in een glazen of plastic petfles. Kies je een petfles om een gesloten ecosysteem in te maken, dan kies je voor duurzaamheid. Je zorgt ervoor dat de petfles niet meer in het milieu terechtkomt, waar deze tientallen jaren kan blijven liggen zonder te vergaan. Bovendien creëer je er juist iets heel moois mee, dat zeker mooi zal staan in je woonkamer.

Geïnteresseerd? Bekijk onze producten

Hoe maak je een gesloten ecosysteem?

Om een mini gesloten ecosysteem te maken heb je enkele zaken nodig, zoals een petfles en de juiste plantjes. Bij Ecolifetube vind je hiervoor DIY-pakketten, zodat je direct aan de slag kunt en geen afzonderlijke producten hoeft aan te schaffen. De fles, die wordt afgesloten door een grote kurk, is de basis. Hierin komen je plantjes, zand, maar ook minuscule beestjes die zorgen dat afval wordt opgeruimd. Zo kun je eenvoudig zelf een mini gesloten, zelf onderhoudend ecosysteem maken. Je geeft je mini-ecosysteem nog meer uitstraling door er een ledlampje in te bouwen. Zo geniet je ook als het donker wordt van je ecosysteem.

Maak je eigen ecosysteem

Wil jij je eigen mini gesloten ecosysteem in een petfles maken? Bestel je materialen bij ons. Onze pakketten staan garant voor plezier en ontspanning. Het is namelijk een ideale activiteit om gezamenlijk te doen met je collega's of met kinderen. Daarom kun je ook gezellig met je bedrijf of afdeling een workshop volgen bij Ecolifetube in Utrecht of op een andere locatie. Wil je meer weten over onze diensten? Bel ons via 0031-652650032 of stuur een e-mail naar info@ecolifetube.nl.

Bekijk ook eens:

Ecosysteem bol | Plant in petfles | DIY mini-jungle

Contactformulier

Heeft u een vraag? Vul onderstaand formulier in en wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.